Over ons

EBV Mustangs

E.B.V. Mustangs is de enige basketbalvereniging in Emmen. De vereniging telt meer dan honderd actieve leden en is daarmee een middelgrote basketbalvereniging in Afdeling Noord. Het jongste lid is zeven jaar oud en het oudste lid is 69. Basketbal is er voor jong en oud en voor zowel ‘valide’ spelers als rolstoelbasketballers.

De thuiswedstrijden

E.B.V. Mustangs is een niet zondag-vereniging en speelt de thuiswedstrijden in sporthal Angelslo op zaterdag tussen 10.30 en 14.00, waar we een eigen kantine hebben. De uitwedstrijden vinden plaats in het weekeinde in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. De thuiswedstrijden spelen we in een donkerblauwe broek en donkerblauw shirt en we spelen in een wit shirt als we uit spelen en de tegenstander donkerblauw aan heeft. De tenues worden op leenbasis aan een speler ter beschikking gesteld.

Teams

De vereniging heeft diverse jeugd teams en een wheelerteam. De teams trainen doordeweeks in Emmen in verschillende sporthallen en gymnastiekzalen. (zie trainingsrooster wie waar en wanneer traint)

TRAININGSSCHEMA

Doordeweeks wordt er in verschillende zalen getraind. Alle teams trainen twee keer per week behalve Heren 1, de recreanten en wheelers. Er trainen vaak leden uit jongere teams met oudere teams om de doorstroming te bevorderen. Deze leden spelen ook regelmatig wedstrijden mee. Ook komt het voor dat jongens die talent hebben ingedeeld worden in een hogere leeftijdscategorie. Iedereen moet op zijn eigen niveau spelen en op de training voldoende uitdaging vinden. Elk jaar bevindt zich in de jeugd wel talent dat meedoet aan de selecties van Afdeling Noord. Elk seizoen komen er wel een of twee leden in de uiteindelijke selectie die toernooien gaat spelen tegen de andere Afdelingen in Nederland.

Maik Oude Sogtoen en Guido Koridon zijn twee jongens die zelfs aan de selectie try-outs voor het Nederlands team deelgenomen. In 2014 is Kirsten Kardijk opgenomen in de selectie van Afdeling Noord.

Wist jij dat…

Wist jij dat al onze minibasketbalteams bij EBV Mustangs extra, bijzondere paardennamen hebben?
Mix U12 -1 Arabieren, Mix U12-2 Bronco’s en Mix U12-3 Appaloosa’s. En ooit hadden wij ook de Centaurs, Tarpans, maar nog niet de Koniks & Przewalski’s bijvoorbeeld. In de > Paardenrassen Encyclopedie van Susan McBane zochten wij voor jullie informatie over ze op. Lees en zie maar eens!

Historie

E.B.V. Mustangs is in maart 1971 opgericht. Van het Ford-bedrijf Nederland mochten wij het Ford Mustangs-logo gaan gebruiken als embleem. De oorspronkelijke clubkleding was een marineblauw t-shirt met witte nummers en een bleue (lichtblauwe) broek met marineblauwe biezen. Hieraan vooraf ging een regelmatige scholencompetitie voor het voortgezet onderwijs, gespeeld vooral op de vrijdagmiddagen, onder andere in de koepel-sporthal Oosterstraat. Deze scholencompetitie kreeg later een vervolg in het jaarlijkse Keien-toernooi in de kerstvakanties. Sporthal Oosterstraat, waarin E.B.V. Mustangs haar eerste competitiewedstrijden speelde, werd gesloopt en nu staat er op die plek de O.B.S. ’t Eenspan. De basketbalcompetitie werd verplaatst naar de gloednieuwe Sporthal Emmerhout en later naar sporthal Angelslo.

Laatste kampioenen

E.B.V. Mustangs heeft in de laatste jaren in diverse klassen goed gepresteerd. Elk seizoen was er wel een team van kampioen, zowel in de senioren als in de jeugd. In seizoen 2016-2017 werden het U16-team, het U12-team en de rolstoelbasketballers kampioen. Een prachtig resultaat. Ver daarvoor werd Heren 1 in de jaren ‘80 kampioen waardoor E.B.V. Mustangs zelfs een jaar Eerste Divisie heeft gespeeld.

Vragen?

Ga naar het menu informatie of bel of mail ons.

Sponsoren