EBV MUSTANGS U18 VERSLAAT APOLLO AMSTERDAM

Emmen, 26 maart 2018

Afgelopen zaterdag 24 maart moesten de mannen van coach Drew Henderson aantreden tegen de nummer 3 uit de competitie Apollo uit Amsterdam. Een week eerder had Mustangs U18 met gering punten verschil verloren van de nummer 1 uit de competitie Triple Threat uit Haarlem. Tijdens die wedstrijd bleek al dat het team veel geleerd had tijdens de laatste trip voor de Europese Basketball Laegue in Zary, Polen. Kortom het beloofde een spannende wedstrijd worden, waarbij er zeker kansen waren op de winst voor Mustangs U18.

Streetdance optreden tijdens de pauze

Het eerste kwart ging gelijk op met uiteindelijk voorsprong voor Apollo: stand 24-30. Het tweede kwart was het weer stuivertje wisselen met toch weer winst voor Apollo: 46-51. Daarna volgde de pauze waarbij het publiek vermaakt werd door twee streetdance groepen, Next Generation en Rough van TVC Coevorden met enthousiaste meisjes in de leeftijd van 6 jaar tot 10 jaar, bijgestaan door een even enthousiaste jongen.

Achterstand wegwerken

Na de pauze gingen de mannen van coach Henderson er fanatiek tegen aan waarbij de stand in het derde kwart gelijk werd getrokken met 66-66. Dit leidde tot frustratie bij spelers van Apollo, wat resulteerde in veel persoonlijke fouten aan hun kant. Het vierde kwart moest de beslissing brengen: het bleef gelijk op gaan tot de laatste 2-3 minuten waarin Mustangs op voorsprong kwam, mede door de foutenlast van Apollo. Hierdoor moesten enkele spelers van Apollo het veld ruimen. Mustangs U18 gaf de winst niet meer uit handen en won uiteindelijk met een formidabele stand van 91-79!! Dit alles tot grote vreugde van de supporters en ouders op de tribune. Goed gedaan mannen!!

Internationaal toernooi in Spanje

Met Pasen gaat het team naar een internationaal toernooi in Spanje, vlakbij Barcelona. Wij wensen ze veel plezier en succes toe. De volgende thuiswedstrijd van Mustangs U18 is te bekijken op zaterdag 14 april tegen Almere Pioneers om 11:30 in sporthal Angelso.

Tekst: Janette Steendam
Foto: Jiska Ravor

Postadres EBV Mustangs
Bruntingerbrink 159
7812 VJ Emmen
Nederland

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief!
Logo_EBV_wit

E-mail: secretaris@ebvmustangs.nl
Telefoon: 06 - 27 09 53 88
KvK: 40045121
Bank: NL91ABNA0412623536